Međimurski skandi leksikon

Jeste li ikada imali u rukama leksikon nekog kraja, regije i ljudi u njima, koje ste mogli ispunjavati i rješavati, kao što rješavate križaljke u dnovnom, tjednom ili zagonetačkom tisku. Ako do sada niste, sada možete, i to zahvaljujući vrijednom zagonetaču Milanu Đuriću iz Nedelišća. Puno toga što znate ili možda ne znate o Međimurju, značajnim ljudima iz povijesti, umjetnosti, sporta, glazbe, zabave … uglavnom gotovo sve što trebate znati o Međimurju u ovoj je nesvakidašnjoj ali zato vrijednoj knjizi.

Sve značajne teme, naš je Milan obradio u skandinavkama, koje možete rješavati. Potrebno je nabaviti knjigu ( kod autora, jer radi se o vlastitoj nakladi – Milan Đurić, Nedelišće, telefonom – 092-2915 915 ili e-poštom nna adresu fenixx@net.hr ). Možete slobodno naručiti i putem komentara na uz ovaj tekst, mi ćemo rado proslijediti narudžbu autoru.

Kako u predgovoru navodi autor predgovora, Boris Nazansky, ” a njegovo (autorovo) Međimurje ovdje znači i toponimiju (početni niz skandinavki s imenima četrdesetak naselja ), i dojmljivu galeriju osoba (poglavlja kroz koja defiliraju imena i likovi zaslužnika, od glazbenika, likovnjaka i sportaša do književnika, te opernih i zabavnih pjevačica i pjevača), i zbirku narodnih popevki, i šetnju po priredbama, manifestacijama i događanjima lepog i zelenog kraja, i – na koncu – još Od svega pomalo u tako naslovljenom završnom poglavlju ovog rijetko viđenog enigmoomaža.”

Treba napomenuti, da je uz skupljanje građe za 381 križaljku trebalo obići mnoga mjesta i snimiti pojedine lokacije i ljude, ili ih naći u arhivama

Jedino što možemo reći na kraju prikaza ove jedinstvene knjige ( barem kod nas ) da bi bilo lijepo jednog od slijedećih dana vidjeti kakvo novo (dopunjeno, prošireno izdanje, ili jednostavno nastavak ovog ).

Nemojte čekati. Knjiga je izdana u ograničenoj nakladi, pa ako budete previše oklijevali, možde je na kraju više i ne bude. Kao što rekoh, do slijedećeg izdanja

Za ilustraciju knjige, ovdje donosimo nekoliko stranica:

Mlada glumica iz Čakovca

Međimurska spisateljica za djecu
Umjesto potpisa – skandica autoru

Ovdje prenosimo tekst o ovom leksikonu iz Međimurskih novina:

Dakle, požurite. Cijena je samo 100,- Kn. I kao što smo već napisali, naklada je ograničena.

I uživajte…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *