Bilteni

FALLEROV MEMORIJAL

Poštovani zagonetači!

(Ma gdje bili)

Zagonetačka sekcija VAZAK, KUD-a HŽ Varaždin, kako smo objavili, u postupku je registracije kao samostalna udruga.

No prije nego taj postupak završi, dužni smo Vam neke stvari, pa evo, dugove rješavamo.

Godina 2016.-a bila je godina Fallerova memorijala. ZS Vazak je proveo kandidacijski postupak za Fallerovu nagradu za zagonetački inovaciju u razdoblju od prošlog ”Fallera” do ovog. Radovi su stigli, ocjenjivački sud je proveo ocjenjivanje i tada smo došli u probleme.

Na dogovoreni termin za Fallerov memorijal  2016. stiglo je jako malo prijava (iz raznoraznih razloga), pa smo bili prisiljeni taj zagonetački skup otkazati. Kako vazakovci uglavnom imaju sreču pa su zaposleni, i nemaju baš puno slobodnog vremena, taj smo predmet pomalo zapustili, ali nismo zaboravili. Ovdje objavljujemo rezultate ocjenjivanja.

Ocjenjivački sud bio je sastavljen od jednog vanjskog člana (Pero Galogaža), jednog ”mješovitog” (Boris Nazansky) i u ime Vazaka trebao je biti Darko Galić. No, kako je stigla kandidatura jednog Darkovog uradka, uimjesto njega, ocjene je da pročelnik Vazaka (Ivan Čotić).

Postojala je ideja zamjenskog termina za Fallerov memorijal, no nikaoo nismo pronašli termin koji bi odgovarao većini zagonetača.

Ovdje najavljujemo da će EU VAZAK, iduće godine imati najmanje jedno enigmatsko druženje (uz Kvizovku ) na kojem ćemo i službeno podijeliti nagrade (plaketu i diplomu) najbolje ocjenjenim radovima.

Evo kako su ocjenjivači ocjenili prijavljene radove:

tablica-ocjena-sudaca

Prema tome, konačna rang lista objavljenih i prijavljenih radova za Nagradu Nikole pl. Fallera za inovaciju je slijedeća:

rezultati-oscjene-sudaca

O vremenu i mjestu javnog proglašenja rezultata i podjele nagrada ( kao i o nekim novostima) obavijestit ćemo zagonetački narod na ovom mjestu čim sredimo planove za slijedeću godinu.

Uz zagonetačke pozdrave,

EU VAZAK

Ivan Čotić, predsjednik

31.SOZAH

logo

Poštovani zagonetači i odgonetači!

  1. SOZAH održat ćemo od 23.10. 2015. do 25. 10. 2015. godine u Hotelu ”GOLF” u Donjem Vidovcu kraj Čakovca.  U tom terminu i na tom mjestu održat će se glavni dio natjecanja. ( Detalje hotela možete vidjeti na  www.hotel-golf.hr )

Prednatjecanja ( nešto novo), počinje 23.08.2015. godine na web portalu www.vazak.net. 1.krug prednatjecanja održavat će se na način da svakih nekoliko dana, na stranicama u rubrici ZAGONETKE  objavimo jedan zadatak ili grupu zadataka, koje možete pogledati 24 sata. Drugi dan u isto vrijeme (20,00 sati), zadatak skidamo s portala. Rješenja ne šaljete odmah, već na kraju (20.09.2015.) upisujete u obrazac za rješenja koji ćemo taj dan objaviti i tada šaljete sva rješenja.

Drugo prednatjecanje počinje 23.09.2015. i traje  do 10.10.2015. godine u 20,00 sati. Rješenja šaljete do 12.10.2015. do 20,00 sati. Ovo prednatjecanje će biti isključivo sastavljačko i rezultati će se pribrajati sastavljačkom dijelu natjecanja na samom SOZAH-u 23.-25-10-2015.

Raspored  SOZAH-a u hotelu Golf je okviran za sada, a uskoro će na www.vazak.net biti cjelovit i detaljan raspored događanja.

Okupljanje u poslijepodnevnim  satima u petak, 23.10.2015. u Hotelu Golf. Ako zatreba kome prijevoz od Čakovca do hotela (dolazi vlakom ili busom), neka se samo javi domaćinima na objavljene telefone ili e-poštu. Slijedi večera, enigmatski razgovori  i ‘‘Noćno odgonetanje”.

U subotu službeno otvaranje s programom, a potom sastavljačko natjecanje.  Do ručka odmor i druženje uz vjerojatnu mogućnost kraćeg natjecanja logičara ( po želji).

Poslije ručka slijedi  natjecanje u rješavanju  i natjecanje pod imenom ”Mreže i samo mreže”.

Rezervirat ćemo i vrijeme za skupštinu HZS-a prije večere. U međuvremenima je slobodno druženje i enigmatski razgovori.

Nedjelja je predviđena za neke aktivnosti koje su za sada ”tajne”, ali bit će i kraćih enigmatskih zanimljivosti. Ručak je završni dio druženja, uz proglašenje svih rezultata.

Organizatori žele format SOZAH-a malo osvježiti i riješiti ga monotonije, pa će u tu svrhu pripremiti još neka (sitnija) iznenađenja. Bit će svakako dinamično i zanimljivo, ali u laganijem tempu kako bi bilo vremen za druženja.

Cijena kompletnog aranžmana i sudjelovanja 720,00 Kn (dvokrevetna soba). Doplata za jednokrevetnu sobu je 100,ooKn po noćenju (dakle kompletan aranžman 920,00 Kn).

Prijave na SOZAH, prijedloge i komentare  primamo na E-poštu , ivan.cotic@ck.t-com.hr.

Za sve informacije, prijave i dogovore pročelnik Ivan Čotić u ime organizatora stoji Vam na raspolaganju (mob. 098-426910).

 

OBNOVILI SMO VAZAK.NET

logo

Dragi  zagonetači i odgonetači! 

Dragi VAZAKOVCI!!

Pred Vama je redizajnirana Vazakova stranica! Trudom našeg vrijednog člana, Miroslava Sabolčeca, stranicu ćemo, ovako preoblikovanu, pokušati učiniti zanimljivom i aktualnom. Očekujte više vijesti, zanimljivosti, zadataka, slika …..

Uskoro će početi i 31. SOZAH!! Kažem uskoro, jer za ovaj SOZAH organizatori, ZS VAZAK, pripremaju više noviteta.

Iako će 31. SOZAH biti održan od 23. do 25. listopada 2015. godine, već od 23. kolovoza počet će prednatjecanja, i to pomoću ovog portala.

Pratite rubriku 31.SOZAH, i reagirajte na vrijeme. Od navedenog datuma, pojavljivat će se pojedini zadaci koji će biti na portalu 24 sata, a nakon toga će ”nestati”. Skupljajte rješenja kako biste ih poslali u terminu koji će biti posebno najavljen. Puna pravila ovog prednatjecanja objavit ćemo nekoliko dana prije početka. To je samo jedna od novina, a bit će ih još.

Ujedno Vas pozivamo da se pripremite i rezervirate najavljen termin (23. – 25. 10.2015.), te nam se priključite.