Nagrada ”Nikola pl. Faller”

FEFeron-1          image001

 

Zagonetačka  udruga VAZAK  objavljuje:

 

N A T J E Č A J

 

za kandidature u dodjeli počasne zagonetačke nagrade «Nikola Faller» za najuspješnije zagonetačke inovacije nastale u razdoblju iza 17. Fallerovog zagonetačkog memorijala (FZM), odnosno od 1. siječnja 2016.godine do 31. prosinca 2018.godine.

Nagrade :

  1. Plaketa «Nikola Faller»
  2. Diploma «Nikola Faller»

 

Uvjeti sudjelovanja:

* Nagrada «Nikola Faller» dodjeljuje se za zagonetačke inovacije u hrvatskom zagonetaštvu

* Pojam «zagonetačka inovacija» uključuje kreaciju nove vrste ili nove varijacije pojedine od njih, u hrvatskom zagonetaštvu već postojeće zagonetačke vrste, bilo kao izvorni autorski iznalazak ili kao prijenos iz nekog stranog u hrvatsko zagonetaštvo.

*  Kandidature se podnose  ZU VAZAK, 42000 Varaždin D .Cesarića 148, najkasnije do 1.svibnja 2019. godine. Kandidature mogu podnijeti članice HZS-a (društva, klubovi, sekcije, uredništva zagonetačkih glasila iz RH), te zagonetači pojedinci, bilo za svoje, bilo za inovacije drugih zagonetača.

 

* Svaka kandidatura podnosi se u četiri primjerka i mora sadržavati presliku inovacije s točnim navođenjem gdje i kada je prvi put objavljena.

Ukoliko se radi o zadatku prenešenom iz strane publikacije, treba navesti o kojoj se publikaciji radi (Naziv, stranica i datum objave)

*  Kandidature procjenjuje tročlani ocjenjivački sud koji će izabrati ZU Vazak. Ocjenjivački sud odlučuje o dodjeli nagrada većinom glasova i daje prijedlog za dodjelu skupštini ZU Vazak koja potvrđuje konačnu odluku o dodjeli plakete i diplome «Nikola Faller». Odluka o dodjeli nagrada biti će objavljena na Vazakovom portalu (www.vazak.net).

*  Nagrade se uručuju dobitnicima na 1. Fallerovom enigmatskom festivalu, (FEFeronu) koji ćemo održati od  24. do 26. svibnja, 2019. godine.

*EU Vazak snosi troškove boravka za osvajače nagrada i priznanja.

Pozivamo dakle zagonetačke udruge i pojedince zagonetače da se prijave u zadanom roku svojim radovima – inovacijama. Radovi koji uđu u konkurenciju, i osvoje bar jedan bod biti će objavljeni  na www.vazak.net – u tijekom 2019.godine.

 

Radove možete  slati na adresu  ZU Varaždin:

 ZU  VAZAK,  D. Cesarića 148 , 42000 Varažin,

Ili na adresu predsjednika EU Vazak,

Ivan Čotić, I.Gundulića 40, Mihovljan, 40000 Čakovec,  naznakom:

ZA NATJEČAJ – NE OTVARAJ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *