2. listopada 2019.

Vazak uz dan starijih osoba

ZU Vazak se priključio obilježavanju Dana starijih osoba koji se u svijetu obilježava 01. listopada. Ove godine, zajedno sa upravom Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, oragnizirali smo u srijedu, 25. rujna, natjecanje u rješavanju križaljki za štićenike navedenog doma.

Što zbog zaboravnosti samih štićenika, što zbog ranije ugovorenog termina samog natjecanja, koji je odgađan nekoliko puta, samom natjecanju se odazvalo samo 7 sudionika. No nije nedostajalo natjecateljskog žara, kao ni dramatike rješavanja zadataka.

Za razliku od SOZAH-a, zadataka je bilo manje ( 3 ) i bili su prilagođeni natjecateljima. Iako su neke natjecateljice razmještajnu križaljku rješavale prvi puta, većim dijelom su taj zadatak uspješno savladale.

U utorak, na proslavi Dana starijih osoba, koje je organizirano u samom Domu, uz sudjelovanje zbora štićenika Doma, recitacije pjesama dviju pjesnikinja iz redova štićenika, te nastupa dviju dječjih grupa iz dječjeg vrtića ( nastupili su kao gosti ), proglašeni su rezultati sportskog natjecanja štićenika Doma protiv zaposlenika Doma, predsjednik ZU Vazak pročitao je rezultate natjcanja u enigmatici.

Ovdje ćemo navesti rezultate u rješavanju zhadataka koje je sastavio vazakovac Darko Galić :

1. Anica Gužvanec 146 od mogućih 150 bodova
1. Magdalena Pokos 146
1. Julka Simon 146
2. Mato Andročec 145
3. Bojana Burić 142
4. Vladimir Sabati 106
5. Fede Fattori Čić 104

ZU Vazak se potrudio nagraditi sve sudionike skromnim poklonima, uz zajedničko obećanje da ćemo natjecanje ponoviti nekom drugom prilikom uz više natjecatelja.

Ovdje možete vidjeti dio natjecateljske atmosfere u Domu.

Malo smo pogledali konkurenciju
Ipak, bili smo ozbiljni
Mala pokazna pomoć sastavljača
Prava glavolomka….

Ovakve i slične akcije, u sklopu priprema za proslavu pedeset godina djelovanja ZU Vazak, bit će još. Pratite nas….